dimarts, 13 de març del 2007

On et porten els forats negres?


El nostre cos és tan fràgil, que no podria resistir la brutal gravetat d'un forat negre i quedaria esclafat com si ens hagués trepitjat una piconadora.

Què és un forat negre?

En astronomia, un forat negre és un astre o objecte celeste amb una densitat tal que la seva força gravitatòria és tan forta que la velocitat d'escapament és superior a la velocitat de la llum. Per tant, res que es trobi dins del seu horitzó d'esdeveniments pot escapar-ne, excepte a través de l'efecte túnel quàntic (radiació de Hawking). El terme "forat negre" no s'ha d'entendre com un "forat" en el sentit usual del terme sinó com una regió de l'espai de la qual res no pot escapar, ni tan sols la llum. Per aquest motiu se'ls anomena "negres". (Viquipèdia)
Com es formen els forats negres?

Un forat negre no és més que una estrella, d'una massa determinada, que havent esgotat el combustible nuclear s'encongeix fins que tota la seva massa s'aplasti fins una densitat infinita concentrada en un sol punt, denominat la singularitat, el qual es converteix en el centre d'un forat negre. Ni tan sols la llum pot escapar de la seva poderosa gravetat. (Antoni Albert)

4 comentaris:

cavalls mir ha dit...

hola soc una noia apasionada per l'espai i m'ancanta que nens com vosaltres els interessin tant aixo.

Anònim ha dit...

Està molt bé aquest blog.

Anònim ha dit...

Falta molta informacó i no ho us haveu currat molt.


soc el 666(demonio)

Anònim ha dit...

i nenes no machista